Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Bancii C.R. Firenze de catre Intesa Sanpaolo

Data publicarii: 05-09-2007 | Finante-Banci

Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica realizata prin dobandirea controlului unic de catre INTESA SANPAOLO S.p.A asupra Bancii C.R. FIRENZE Romania S.A., se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. INTESA SANPAOLO S.p.A este prezenta deja pe piata romaneasca a produselor si serviciilor bancare prin Banca Comerciala SANPAOLO IMI BANK Romania S.A.

In vederea stabilirii compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal, autoritatea de concurenta va analiza operatiunea notificata,  in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

O decizie cu privire la aceasta operatiune de concentrare economica urmeaza a fi adoptata, conform prevederilor legale, in termen de 30 de zile de la data la care notificarea va deveni efectiva, ca urmare a completarii acesteia.

Potrivit Legii concurentei nr. 21/1996, republicata, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: