BCE injecteaza inca 42,24 miliarde euro in piata

Data publicarii: 06-09-2007 | Finante-Banci

Banca Centrala Europeana (BCE) a operat, joi, o noua injectie masiva de lichiditate, de 42,24 miliarde euro, in circuitul monetar al zonei euro, pentru a calma temerile de o penurie de bani in piata, provocata de criza creditelor ipotecare cu risc ridicat din Statele Unite, informeaza AFP.

BCE a introdus banii in piata printr-o oferta rapida cu scadenta la o zi, la o rata marginala a dobanzii de 4,06% si o rata medie ponderata de 4,13%, arata un comunicat al bancii centrale. Institutia a avertizat, in seara zilei precedente, ca a observat o crestere a volatilitatii in piata monetara si ca este pregatita sa actioneze joi pentru a reinstaura ordinea.

Marile banci centrale din lume, printre care si BCE, au actionat concertat, incepand din data de 9 august si au introdus fonduri in piata pentru a limita reducerea lichiditatii, pe fondul crizei din sectorul creditelor ipotecare cu risc ridicat din SUA. In ultimele doua saptamani, reprezentantii BCE au repetat ca piata se indreapta catre normalizare si ca institutia doreste sa absoarba, treptat, surplusul de bani care s-a acumulat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: