Barroso invita romanii sa participe la dezbaterea despre politica bugetara a UE

Data publicarii: 07-09-2007 | Economie

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a invitat joi autoritatile si cetatenii Romaniei sa se implice activ in discutiile europene legate de politica bugetara viitoare a UE. Jose Manuel Barroso a participat joi la o conferinta de presa in Sibiu in care a vorbit si despre politica bugetara viitoare a Uniunii Europene. El a precizat ca acesta va fi tema urmatoarei reuniuni a Comisiei Europene.

Presedintele CE s-a pronuntat pentru o dezbatere deschisa, lipsita de tabuuri despre politica bugetara a Uniunii Europene. "Atunci cand a existat o discutie pentru perspectivele financiare 2007-2013, s-a solicitat o revizuire financiara din partea statelor membere. Saptamana viitoare vom prezenta un document care sa deschida aceasta dezbatere. Vom prezenta publicului, autoritatilor o serie de intrebari despre cum ar trebui sa organizam dupa 2013 resursele financiare, dar si cheltuielile. Vreau o discutie deschisa, fara tabuuri", a declarat Barroso.

In acest context, presedintele CE a invitat autoritatile si cetatenii romani sa se implice activ in aceste discutii la nivel european. Barroso a precizat ca politica bugetara viitoare a Uniunii Europene se afla acum in etapa preliminara si si-a exprimat convingerea ca dezbaterea pe aceasta tema va fi un exercitiu foarte important.

Barosso a venit miercuri seara in capitala culturala, Sibiu, pentru a participa la cea de-a treia editie a Adunarii Ecumenice Europene, care se desfasoara in perioada 4-9 septembrie. Presedintele Comisiei Europene a ajuns joi dupa-amiaza la Bucuresti.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: