Hotspot-uri de mare viteza in Brasov

Data publicarii: 07-09-2007 | IT&C

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), in colaborare cu Primaria Brasov, a realizat doua hotspot-uri de mare viteza care acopera un spatiu public in municipiu, acestea facand parte din Proiectul "Hotspot in zone publice pentru furnizarea de servicii Internet catre populatie".

In cele doua locatii din Brasov (Centrul Civic si Centrul Istoric - Modarom), utilizatorii pot accesa informatiile de care au nevoie cu ajutorul unui laptop, PDA, telefon mobil sau desktop echipat cu o placa de retea WiFi sau cu un card PCMCIA de retea WIFI.

Investitia Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in proiectul din Brasov are o valoare totala de 39.912,27 lei, fluxul de date asigurat in broadband (banda larga) avand o viteza de 2Mb/s.

Caracteristicile tehnice ale echipamentelor si fluxul de date permit accesarea simultana a serviciilor Internet de peste 30 de utilizatori.

Prin acest gen de proiecte, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei doreste sa stimuleze investitiile in promovarea serviciilor Societatii Informationale, inclusiv prin intermediul parteneriatelor de tip public-privat.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: