Vosganian: In anul 2009 saracia severa va disparea din viata pensionarilor

Data publicarii: 10-09-2007 | Economie

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a sustinut, duminica, la Iasi, ca in anul 2009 numarul pensionarilor care sufera de saracie severa va fi aproape de zero. "Saracia severa, dupa criteriile Uniunii Europene, inseama un venit lunar de 110 lei pe membru de familie. Dupa majorarile aplicate pensiilor, la inceputul anului 2008, 0,7% din pensionarii tarii vor fi afectati de saracie severa, urmand ca in anul 2009 fenomenul sa inceteze a exista. Vor mai fi doar cateva cazuri izolate", a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa la Iasi, ministrul Varujan Vosganian.
 
Vosganian a precizat ca afirmatiile sale se bazeaza pe informatiile culese si interpretate de experti ai Bancii Mondiale si Organizatiei Natiunilor Unite, informatii care au facut obiectul unui raport ce va fi prezentat, marti, in sedinta Guvernului.

"A fost intocmit de experti ai Bancii Mondiale si ONU pentru a nu exista suspiciuni de partinire", a explicat Varujan Vosganian.

Potrivit lui Vosganian, in raport, gradul de saracie severa din Romania in anul 2009 va fi de 3,9 procente. "Raportul afirma ca in Romania s-au facut lucruri remarcabile pentru eradicarea saraciei in ultimii trei ani. Pragul stabilit pentru 2009, respectiv 5,4%, a fost atins in anul 2006. Prin urmare, am fost pusi in situatia de a modifica prognoza pentru 2009 la o cota de 3,9 procente", a mai spus ministrul liberal.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: