Allianz-Tiriac a investit peste 4 milioane euro in publicitate pentru pensii private

Data publicarii: 12-09-2007 | Media

Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor de Pensii Facultative a investit peste 4 milioane de euro in campania de publicitate pentru pilonul II si pilonul III de pensii, a declarat presedintele companiei, Crinu Andanut. "Campania de promovare a inceput odata cu demararea sistemului de pensii facultative si va continua pana sfarsitul acestui an", a mai declarat Andanut.

Allianz-Tiriac estimeaza ca va administra active nete de 60 milioane euro pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) la finalul lui 2008, in conditiile in care colectarile vor incepe in luna martie a anului viitor.

"Ne pastram un coeficient mare de risc, in sensul ca nu ne asteptam sa inceapa in martie 2008 colectarea contributiilor pentru pilonul II", a declarat Andanut.

In primul an de activitate, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Contributia va creste anual cu cate o jumatate de punct procentual, pana la atingerea nivelului de 6% aplicat venitului lunar brut, intr-un interval de opt ani.

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II va incepe la 17 septembrie si va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit CSSPP.

Totodata, presedintele Allianz-Tiriac Pensii Private estimeaza ca societatea isi va mentine pozitia de lider de piata pensiilor facultative (pilonul III).

AZT Moderato si AZT Vivace (administrate de Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative) aveau la 31 august active nete in administrare in valoare de 522.111 lei (159.574 euro), impartite astfel: AZT Moderato - 4.370 de participanti si cu o valoare a activului net de 496.853 lei si AZT Vivace - cu un activ net de 25.258 lei si 305 participanti, conform datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Comisionul de administrare aplicat la activul net al fondului de pensii facultative (pilonul III) este stabilit la un nivel anual de 1,09% pentru AZT Moderato si 1,5% pentru AZT Vivace.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: