L'Oreal da in judecata eBay

Data publicarii: 12-09-2007 | International

L'Oreal, cel mai mare producator de cosmetice la nivel mondial, a dat in judecata portalul de licitatie si cumparaturi eBay, pe care il acuza de faptul ca incurajeaza comertul cu produse contrafacute. Oficialii L'Oreal au declarat ca au intampinat probleme serioase din cauza comertului ilegal cu produse falsificate din industria parfumeriei si a cosmeticelor, desfasurat pe platformele de cumparaturi online, drept pentru care au dat in judecata eBay pentru a-si pastra intact renumele si pentru a proteja sanatatea consumatorului.

Compania L'Oreal estimeaza daunele cauzate de cometul ilicit prin utilizarea platformei eBay la cateva milioane de euro. L'Oreal a raportat o crestere a profitului cu 8,4% in primul semestru, la 1,178 miliarde euro (1,6 miliarde dolari), fata de estimarile facute de Reuters, de 1,161 miliarde euro. De asemenea, eBay este cea mai mare companie de licitatii online din lume si a inregistrat, in al doilea trimestru al 2007, un profit net de 375,8 milioane de dolari, in crestere cu 50% fata de profitul de 250 de milioane de dolari inregistrat in 2006. Stocul eBay a crescut cu 28% in ultimele 12 luni de tranzactionare pe bursa din New York.

La randul lor, mari grupuri exclusiviste, dintre care LVMH si Dior, au demarat deja actiuni similare impotriva eBay, pe motiv ca incurajeaza dezvoltarea falsurilor din industria produselor de lux, titreaza presa din afara. Pe portalul eBay erau scoase la licitatie produse care au apartinut vedelor, insa eBay a fost acuzat ca nu poate proba originalitatea tuturor produselor pe care le comercializeaza.

Cronica Romana

Ultimele stiri pe BankNews.ro: