Afacerile Generali Asigurari au crescut cu 34% in primele opt luni

Data publicarii: 12-09-2007 | Afaceri

Generali Asigurari a subscris un volum total de prime brute de 250 milioane lei (76,4 milioane euro), in primele opt luni din 2007, cu 34% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a cresterii cu 32% a primelor din asigurari generale, a spus directorul genaral al companiei.

Compania de asigurari a subscris, in primele opt luni din 2006, prime de 186 milioane lei. "Rezultatele obtinute de Generali Asigurari in perioada mentionata arata ca s-a indeplinit deja 87% din planul stabilit pe intreg anul 2007 si ca eforturile depuse de forta de vanzare pentru dezvoltarea companiei sunt remarcabile", a declarat, miercuri, directorul genaral al companiei, Tudor Moldovan.

Valoarea primelor brute subscrise in perioada ianuarie-august a acestui an la asigurarile de viata a fost de 36,5 milioane lei, in crestere cu 47% comparativ cu perioada similara din 2006, cand valoarea primelor era de 24,8 milioane lei. Din totalul de prime brute subscrise la asigurarile de viata, 24,7 milioane lei provin din contracte individuale, 2,26 milioane lei din asigurari de grup si 2,26 milioane lei din asigurari "unit linked", au anuntat reprezentantii companiei.

Primele brute subscrise la asigurarile generale au ajuns la 213,3 milioane lei, cu 32% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand valoarea acestora era de 161,6 milioane lei.

Cele mai vandute tipuri de asigurari din portofoliul companiei au fost asigurarile auto, urmate de asigurarile de cladiri si continut, precum si de asigurarile de viata individuale.

Pana la finalul anului, Generali Asigurari estimeaza ca va inregistra prime brute subscrise de peste 100 milioane euro din asigurari de viata si non-viata.

"Am intampinat unele probleme, in special pe segmentul auto, dar cu un capital social de 120 milioane lei, pe care il avem, estimam ca vom asigura dezvoltarea companiei in urmatorii 3-5 ani", a precizat Moldovan.

Actionarul majoritar al Generali Asigurari este Generali Holding Vienna AG, care detine 83,5660% din capitalul social, Asigurare Reasigurare Astra SA cu o participatie de 15,9850%, in timp ce Uniunea Nationala a Cooperativelor de Consum - Centrocoop detine 0,1306%.

Generali Asigurari, parte a grupului international Generali, are o retea teritoriala formata din 76 de agentii si puncte de lucru si 3000 de agenti, care aduc peste o treime din productia de asigurari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: