Guvernul a aprobat concedierea colectiva a celor 569 de angajati Nitramonia

Data publicarii: 12-09-2007 | Economie

Guvernul a aprobat concedierea colectiva a celor 569 de angajati ai societatilor divizate din platforma Nitramonia, cu acordarea de plati compensatorii, ca urmare a lichidarii voluntare a companiilor, informeaza, miercuri, un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.

Potrivit hotararii de guvern, toti cei 569 angajati de la Nitramonia vor fi disponiblizati, in baza ordonantei de urgenta 116/2006. Astfel, vor fi concediate 161 de persoane de la societatea Nitrofertilizer, 43 - Nitrotrans, 168 - Nitroexplosives, 67 - Nitrocontrol, 130 - Nitroservice. Potrivit ordonantei de urgenta, persoanele disponibilizate vor beneficia de plati compensatorii si venituri de completare care se vor stabili in functie de valoarea salariului mediu net pe economie comunicat de Institutul National de Statistica (INS) in luna ianuarie a anului in care se fac concedierile.

AVAS a publicat, la sfarsitul saptamanii trecute, anuntul pentru selectarea lichidatorului celor cinci societati. Licitatia va avea loc pe 15 octombrie la sediul AVAS, firmele interesate avand posibilitatea sa depuna oferte pana pe 12 octombrie. Adunarile Generale Extraordinare ale Actionarilor celor cinci companii au decis, in 17 august, inceperea procedurilor pentru dizolvarea si lichidarea voluntara.

"Prin aplicarea masurilor din programul de restructurare totala vor fi vandute activele ce formeaza fluxurile principale de productie cat si cele care nu mai sunt necesare activitatii curente, urmand ca veniturile obtinute prin vanzarea acestor active sa fie destinate achitarii datoriilor pe care societatea comerciala le inregistreaza fata de bugetul de stat", precizeaza comunicatul AVAS.

AVAS a numit acelasi administrator unic, salariatul AVAS Claudiu Popa, la toate cele cinci societati comerciale divizate din Nitramonia.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: