Guvernul a alocat prima suma pentru modernizarea stadionului ''Lia Manoliu''

Data publicarii: 19-09-2007 | Economie

Guvernul a alocat, marti, 25 de milioane de euro pentru inceperea lucrarilor de reabilitare si modernizare a stadionului "Lia Manoliu", suma reprezentand aproximativ 15% din valoarea totala a lucrarilor, estimata la 143,3 milioane de euro, din care aproximativ 70% vor fi alocate de Guvern.

Premierul Tariceanu a anuntat, marti, ca Executivul a decis alocarea a 79,4 milioane de lei (aproximativ 25 de milioane de euro) pentru inceperea lucrarilor de reabilitare si modernizare a stadionului, suma reprezentand plata lucrarilor ce vor fi efectuate pana la finele acestui an. Lucrarile vor fi incheiate in 20 de luni.

Potrivit premierului, Guvernul va aloca si alte sume pentru stadionul "Lia Manoliu", astfel incat aproximativ 70% din suma totala urmeaza sa fie alocata de Guvern, iar diferenta - de Primaria Capitalei.

"De acest stadion nu vor beneficia exclusiv bucurestenii, de aceea este normal sa participe si Guvernul cu o suma, desi se afla in administrarea Primariei Capitalei", a declarat Tariceanu.

Stadionul va fi construit dupa standardele FIFA si UEFA si va avea o arena cu 55.000 de locuri acoperite.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: