BRD Fond de Pensii se lanseaza pe piata pensiilor obligatorii

Data publicarii: 19-09-2007 | Finante-Banci

A mai aparut un fond de pensii. BRD Fond de Pensii s-a lansat astazi pe piata pensiilor obligatorii administrate privat si este rezultatul unui joint-venture intre Sogecap, compania de asigurari de viata a Grupului Societe Generale, care detine 51% din actiuni, si BRD-Groupe Societe Generale, care detine 49% din societate. Cu un capital social de 5,7 milioane EUR, BRD Fond de Pensii a fost autorizata in luna august 2007.

Taxele aplicate de fond includ un comision de administrare de 2,5% din contributiile platite si 0,05% / luna din activul net total al fondului. Daca va ganditi sa va transferati la un alt fond de pensii, veti plati o penalitate de transfer de 5% pentru transferul realizat inainte de 2 ani de contributie. BRD Fond de pensii promite ca taxele vor fi deduse direct din contributia de 2% a participantului la fond.

BRD Fond de Pensii este un fond de pensii cu grad de risc mediu. Alocarea standard estimata pentru activele investite este de 70% in obligatiuni si titluri de stat, 15% in piata monetara si 15% in actiuni, alocare ce poate varia in functie de mediul economic, pentru a conserva in cele mai bune conditii, pe termen mediu si lung, contributia clientilor. Valoarea initiala a unei unitati de fond este de 10 RON.

La conferinta de presa cu ocazia lansarii fondului, au fost prezenti si sotii Ilie si Amalia Nastase, aceasta din urma alegand sa faca un exercitiu de imagine (oare regizat?)pentru BRD Fond de pensii, lasandu-se convinsa foarte usor de explicatiile directorului general al Fondului, Damien Marechal. Fara a mai sta pe ganduri, Amalia Nastase a semnat adeziunea la Fondul de Pensii al BRD, fara ca macar sa citeasca documentele prezentate de oficiali.

Ii sfatuim pe cititorii nostri sa se informeze bine inainte de a semna adeziunea la un anumit fond de pensii, sa analizeze comisioanele si sa compare ofertele mai multor companii care opereaza pe piata.

BRD Group Societe Generale va lansa si o societate de asigurari de viata
 
BRD Group Societe Generale a anuntat ca, in aproximativ doua luni, va infiinta o societate de asigurari de viata, societate care urmeaza sa fie operationala abia peste opt luni, potrivit directorului general al BRD Fond de Pensii, Damien Marechal.

"Aceasta societate de asigurari de viata, va fi axata atat pe sectorul retail, cat si pe cel corporate si va include vanzarea de pensii private facultative (pilonul III)", a precizat Damien Marechal la lansarea BRD Fond de Pensii.

Citeste pe Blog.Banknews.ro, pamfletul pe tema conferintei de presa de la BRD Fond de Pensii: Pamflet - lansare Fond de Pensii BRD

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: