Gheorghe Oprescu, investit la Cotroceni ca presedinte al Consiliului Concurentei

Data publicarii: 20-09-2007 | HR/Cariere

Gheorghe Oprescu a fost, investit, miercuri, de seful statului, ca presedinte al Consiliului Concurentei, pentru durata ramasa din mandatul fostului presedinte, Mihai Berinde, Basescu cerandu-le membrilor Consililului sa nu-l determine si pe Oprescu sa demisioneze din aceasta functie. "Sa faceti ca institutia sa fie mai puternica, n-as spune temuta, dar macar respectata de toti actorii economici, pentru ca nu putem concepe o economie de piata functionala fara un Consiliu al Concurentei puternic", i-a spus Traian Basescu lui Gheorghe Oprescu.

Seful statului l-a laudat pe fostul presdinte al Consiliului Concurentei, Mihai Berinde, care, in opinia sa, a facut ca, "intr-un moment in care Romania nu confirmase capacitatea de a fi o economie de piuata functionala", Consilului sa aiba un rol exceptional "in atingerea parametrilor care sa permita retragerea steguletelor rosii si galbene care erau pe concurenta".

La finalul ceremoniei de investire, Traian Basescu le-a cerut membrilor Consiliului sa faca astfel incat sa nu-l determine si pe noul presedinte al institutiei sa demisioneze, exprimand opinia ca in cadrul Consilului Concurentei "era o problema de atmosfera de lucru".

Mihai Berinde a fost numit in functia de presedinte al Consiliului la 2 martie 2004 si a demisionat in februarie 2007.

Presedintele Traian Basescu a semnat, pe 4 septembrie, decretul prin care Gheorghe Oprescu, unul dintre negociatorii romani cu UE ai capitolului "Concurenta", a preluat functia de presedinte al Consiliului Concurentei, pentru durata ramasa din mandatul lui Mihai Berinde.

Oprescu a ocupat functia de vicepresedinte al Consiliului Concurentei in perioada 1996-2001 si de consilier al fostului presedinte Theodor Purcarea, in intervalul decembrie 2001 - martie 2004.

Presedintele interimar al Consiliului, Alexe Gavrila, a precizat in iunie ca mandatul lui Oprescu va fi de numai un an si noua luni. "Conform legii, mandatul presedintelui Consiliului Concurentei este de cinci ani", a spus Gavrila.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: