Romania si Bulgaria intentioneaza sa organizeze sedinte de guvern comune

Data publicarii: 20-09-2007 | Politica

Premierul Tariceanu si omologul sau bulgar Serghei Stanisev au anuntat, miercuri, la Sofia, intentia organizarii unor sedinte comune ale celor doua guverne, Bulgaria devenind astfel a treia tara cu care executivul roman intentioneaza sa puna in practica un asftel de proiect, dupa Ungaria si Moldova.

"Sunt convins ca o reuniune comuna a celor doua guverne ne va permite sa realizam pasi concreti pentru materializarea multor proiecte", a declarat premierul Tariceanu.

Tariceanu a spus ca subiectele de discutie de interes comun vor fi construirea podului Calafat-Vidin, amenajarea unui baraj hidroelectric la Turnu Magurele-Nicopol, proiectul Nabucco si modernizarea podului existnt de la Ruse.

Premierul Calin Popescu Tariceanu si omologul sau din Republica Moldova, Vasile Tarlev, au convenit, la sfartitul lunii iunie, organizarea unor sedite comune de guvern. In cadrul intalnirii de la Chisinau, Tariceanu a propus crearea unui fond de dezvoltare si cooperare pentru a ajuta Republica Moldova in proiectele economice, culturale si de infrastructura. De asemenea, cei doi oficiali au convenit organizarea unor sedite comune de guvern, dupa modelul sedintelor de guvern comune intre Guvernul de la Bucuresti si cel de la Budapesta.

Singura tara cu care Romania a organizat deja sedinte de guvern comune este Ungaria, in toamna acestui an urmand sa aiba loc a treia sedinta comuna a celor doua guverne.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: