Vantu si Luca se fac bancheri cu banii din Petromservice

Data publicarii: 20-09-2007 | Afaceri

Firma controlata de Sorin Ovidiu Vantu si sindicalistul Liviu Luca va investi banii luati de la OMV-Petrom intr-o banca din Republica Moldova, noteaza Adevarul. Vanzarea diviziei de servicii petroliere a Petromservice lasa societatea fara segmentul care ii garanta cea mai mare parte a afacerilor. Cu o parte din cele 328,5 milioane de euro obtinute de la Petrom, Petromservice intentioneaza sa intre pe piata bancara din Republica Moldova.

Firma controlata de liderul sindical Liviu Luca avea asigurate venituri de aproximativ un miliard de euro pana in anul 2012, cand expira contractul cu Petrom.

Numai anul trecut, valoarea contractului de servicii incheiat cu Petromservice s-a ridicat la 240 milioane de euro, potrivit unor surse din compania Petrom. Ceea ce reprezinta circa 80% din cifra de afaceri a Petromservice realizata in 2006, de situata 331,87 milioane de euro.

Si atunci ne putem intreba care a fost realul motiv pentru care actionarii Petromservice au hotarat sa renunte tocmai la afacerile din sectorul petrolier, preferand sa se ramana doar cu investitiile din sectorul constructiior si din mass-media.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: