Autoritatile clujene au inaugurat primele locuinte construite printr-un program Phare

Data publicarii: 20-09-2007 | Imobiliare

Autoritatile judetului Cluj au inaugurat, joi, in comuna Catcau primele doua case protejate, care au fost construite printr-un program Phare. Constructiile au cate cinci camere cu doua locuri, sunt destinate persoanelor varstnice si sunt amplasate in curtea Centrului de Ingrijire si Asistenta a comunei.

"Intr-o casa sunt zece barbati, iar in cealalta zece femei. Casele au living dotat cu televizor, telefon si calculator, precum si bucatarie dotata cu toata aparatura necesara gatitului. Asistatii au cate doua infirmiere, plus psiholog", a declarat joi, Nicoleta Brad, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj. Potrivit acesteia, cele doua case vor ajuta la ridicarea nivelului de servicii oferite beneficiarilor din judet, dar si la decongestionarea celorlalte locuinte pe care directia le are in judet.

"Au fost selectate persoane cu un anumit grad de independenta, care pot sa se gospodareasca singure in aceste case. Au fiecare un handicap usor", a mai spus Brad, care sustine ca directia pe care o conduce va suporta costurile de intretinere ale locuintelor.

Valoarea totala a proiectului de la Catcau a fost de 400.000 de euro, din care 80.000 au fost alocati de Consiliul Judetean Cluj. Lucrarile de constructie a celor doua case au inceput in luna noiembrie, 2005.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: