11 ansambluri noi cu mii de locuinte

Data publicarii: 25-09-2007 | Imobiliare

Noile proiecte rezidentiale vor aduce pe piata zeci de mii de locuinte, deoarece vor fi proiecte de mari dimensiuni, noteaza Cotidianul. Este drept, locuintele vor fi scoase la vinzare treptat, in functie de etapele de executie planificate de dezvoltator. "In a doua jumatate a anului se previzioneaza ca se vor lansa inca 11 proiecte de mari dimensiuni, totalizind aproximativ 4.000 de unitati in primele faze de dezvoltare. Sase dintre aceste proiecte sint situate in zona de nord, ce se va dezvolta puternic o data cu inceperea lucrarilor de infrastructura si aprobarea unui plan final de dezvoltare urbana pentru Pipera-Voluntari", spune Simina Istrate, investment specialist in cadrul Colliers International.

Se asteapta ca preturile din noile ansambluri rezidentiale sa concureze cu cele ale apartamentelor din cartierele vechi. Mai mult, exista voci care sustin ca, in perioadele promotionale care marcheaza inceputul oricarei campanii de vinzare, noile locuinte vor fi chiar ceva mai ieftine. "Pe viitor vor mai aparea proiecte de mii de unitati, acestea fiind construite pe terenurile fostelor fabrici sau in afara Bucurestiului. Preturile care se vor fixa pentru apartamentele din ansamblurile rezidentiale, pentru perioada de lansare, vor fi unele mai mici, comparativ cu pretul zonei, adica asemanatoare cu cele ale apartamentelor din blocurile vechi. Acest nivel al preturilor nu va fi mentinut o perioada mare de timp", apreciaza Georgiana Sandu, director de vinzari la departamentul rezidential al companiei Neocasa.

Preturile locuintelor noi nu cresc spectaculos in perioada urmatoare. Analistii estimeaza ca ritmul de crestere va ramine acelasi de la inceputul anului. "Preturile au crescut in primele sase luni cu aproximativ 10%, pastrind tendinta de crestere de anul trecut, ajungind la o medie a pietei de 1.500 de euro/metru patrat construit", spune Simina Istrate. De aceea, si in lunile urmatoare se asteapta o usoara scumpire a acestei categorii de apartamente. "Preturile vor urma trendul ascendent din ultimii ani, pina la sfirsitul anului fiind posibila o crestere de 5-10%", spune Razvan Stroescu, manager rezidential brokerage la compania Coldwell Banker Affiliates of Romania

Integral in Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: