S-a lansat primul portal pentru IMM-uri

Data publicarii: 25-09-2007 | Afaceri

Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, impreuna cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, au lansat marti portalul www.business-entrepreneur.ro, care va facilita accesul IMM-urilor la informatii din domeniu.

Portalul lansat marti este un instrument guvernamental de mijlocire a relatiei institutii - mediu de afaceri si de sprijinire a sectorului IMM din Romania, in vederea utilizarii mecanismelor specifice economiei bazate pe cunoastere. Portalul are doua componente: e-guvernare si e-business.

Prima componenta intermediaza participarea IMM-urilor la actul de guvernare, prin acces rapid la informatiile furnizate de institutiile publice de resort, pe domenii de interes (acte normative la nivel national si european, oportunitati de finantare), precum si schimbul de cunostinte si de expertiza intre institutii si IMM-uri.

Componenta a doua, e - business, are rolul de a furniza utilizatorilor acces rapid la servicii de consultanta in afaceri, accesul la cataloage de produse, precum si posibilitatea efectuarii de tranzactii comerciale online.

Portalul va furniza un instrument de evaluare prin analiza comparativa a performantei IMM-urilor din Romania, in raport cu performantele IMM-urilor din sectoare similare de activitate din Europa.

Utilizatorii tinta ai portalului sunt grupati in trei categorii. Prima categorie o constituie vizitatorii (internationali, din Romania, dar nu IMM-uri, utilizatorii neinregistrati, vizitatorii unici). A doua categorie o reprezinta IMM-urile (IMM-uri neinregistrate, inregistrate sau abonate). Ultima categorie e constituita de actorii principali (organizatiile de sprijin si organizatiile de servicii).

Portalul este realizat cu sprijinul Comisiei Europene, prin intermediul a doua proiecte finantate in cadrul Progranului National PHARE 2004, componenta Coeziune Economica si Sociala. Primul proiect este  "Achizitionarea de hardware, software si servicii tehnice pentru portalul destinat IMM-urilor din Romania" - prin care au fost achizitionate echipamentele si aplicatiile necesare pentru crearea portalului.

Cel de-al doilea proiect se numeste "Asistenta tehnica pentru dezvoltarea sectorului IMM din Romania", al carui obiectiv consta in sprijinirea dezvoltarii IMM-urilor prin facilitarea accesului acestora la economia digitala si servicii de consultanta.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: