Raiffeisen Bank aniverseaza 10 ani pe piata de profil din Romania

Data publicarii: 25-09-2007 | Finante-Banci

Anul 2007 inseamna pentru Raiffeisen Bank doua aniversari importante - 5 ani de la incheierea fuziunii Raiffeisenbank cu Banca Agricola si 10 ani de la obtinerea licentei de functionare pe piata bancara romaneasca, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. "Suntem astazi o banca de top in Romania, iar Romania este una dintre pietele cheie pentru grupul Raiffeisen. Am avut numeroase realizari in acesti 10 ani si sunt sigur ca vom lua toate masurile necesare pentru a ne intari excelenta pozitia in Romania si in viitor", a spus Dr. Herbert Stepic, Presedinte & CEO la Raiffeisen International.

"Cred ca avem in echipa Raiffeisen un mix excelent: avem colegi cu peste 10 ani vechime in banca, care aduc echipei intelepciune si experinta, avem colegi care ni s-au alaturat acum cinci ani, chiar inainte de fuziune, intr-un moment foarte greu, avem colegi care au venit de curand, cu idei noi si prospetime" a subliniat Steven van Groningen, Presedinte & CEO la Raiffeisen Bank.

"Avem o strategie stabilita pe termen mediu, cu obiective corelate cu conditiile de pe piata. Vom imbunatatii cota de piata, profitabilitatea si vom scadea raportul cost/venituri", a spus Steven van Groningen.

Ziua de 24 septembrie a marcat inceputul unei campanii de comunicare externa si interna pentru brandul Raiffeisen Bank sub sloganul "Reusim impreuna". "Cred ca noul nostru slogan exprima clar ce vrem sa fim: o echipa unita, care coopereaza pentru a oferi clientilor cea mai buna solutie financiara si o relatie bazata pe parteneriat. Esenta brandului Raiffeisen este spiritul de echipa", a subliniat Steven van Groningen.

Raiffeisen Bank este a treia banca din sistemul bancar romanesc cu active totale care depasesc 4 miliarde de euro. La 30 iunie 2007, banca inregistra un profit net de trei ori mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, 47,2 de milioane de euro (conform IFRS).

In prezent, banca are peste 2 milioane de clienti de retail (dintre care peste 125.000 IMM-uri) si peste 4.700 corporatii mari si medii. Raiffeisen Bank are in Romania o retea de aproape 370 de unitati si aproximativ 5.600 de angajati. Raiffeisen Bank detine o retea exinsa de ATM-uri si EPOS-uri: 866 de ATM-uri si peste 6.800 de POS-uri.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: