Comisia Europeana critica practicile de afaceri din sectorul asigurarilor

Data publicarii: 26-09-2007 | International

Autoritatile de reglementare antitrust ale Uniunii Europene (UE) au criticat felul in care sunt practicate in UE doua tipuri de afaceri de asigurari si au spus ca firmele din sector trebuie fie sa se justifice, fie sa se reformeze, potrivit Comisiei Europene (CE), citata marti de Reuters.

Un raport adoptat de Comisia Europeana a citat practicile indelungate si foarte raspandite din piata reasigurarilor si coasigurarilor legate de alinierea primelor, care ar putea conduce la riscuri mai accentuate pentru asigurarile comerciale cu risc major.  

A doua chestiune care a ridicat semne de intrebare Comisiei Europene (CE), bratul executiv al UE, a fost "transparenta remuneratiilor si conflictele de interese din brokerajul de asigurari, care ar putea majora preturile si reduce posibilitatile de alegere", potrivit unui comunicat al CE.

In conformitate cu "scutirea in bloc" acordata in 2003 industriei asigurarilor, care expira in 2010, CE a spus ca "trebuie sa fie convinsa ca mai este nevoie de reglementarea care trateaza industria asigurarilor diferit fata de alte sectoare".

Comisia Europeana va face o revizuire finala a problemei in martie 2009, potrivit raportului.

NewsIn