Google intentioneaza sa instaleze un cablu de fibra optica de-a lungul Pacificului

Data publicarii: 26-09-2007 | IT&C

Google intentioneaza sa instaleze un cablu de fibra optica de-a lungul Pacificului, care sa conecteze operatiunile sale din SUA cu cele din Asia, cablu ce se asteapta sa fie conectat pana la sfarsitul lui 2009, potrivit paginii electronice vnunet.com. Revista australiana Communications Day sustine faptul ca Google este in negociere cu companii australiene si asiatice de a lansa proiectul "Unity" prin care sa instaleze un cablu de-a lungul coastei de vest a SUA pana in Asia.

Aceasta situatie va aduce companiei substantiale economii intrucat va reduce dependenta companiei de o terta parte si va furniza o retea catre populatia cu cea mai rapida crestere pe internet de pe planeta.

Exista o cerere mare a utilizatorilor de internet de a instala un cablu submarin de-a lungul Pacificului, insa reprezentantii Google nu comenteaza nici un plan de acest gen.

Mai mult de 80% din retelele de comunicatii sunt aduse prin cabluri submarine, pana in prezent fiind cinci cabluri trans-pacifice in operare si inca unul in faza de proiect.

NewsIn