Google intentioneza sa isi majoreze substantial personalul din Europa

Data publicarii: 27-09-2007 | Afaceri

Google Inc. planuieste majorarea personalului cu circa o treime, majoritatea noilor posturi urmand a fi disponibile in Europa, a anuntat joi cotidianul Financial Times, pe pagina sa web, informeaza Reuters. Compania specializata pe efectuarea de cautari pe internet planuieste sa angajeze cateva mii de ingineri in Europa pentru a crea o echipa de cercetare si dezvoltare in aceasta regiune, de o marime comparabila cu cea din Statele Unite ale Americii, afirma FT.

"Intentionez sa contribui la cresterea acestei echipe pana va ajunge aproximativ la fel de mare ca cea din America de Nord. Acesta este motivul pentru care m-am alaturat si eu echipei", a declarat noul sef al diviziei de inginerie a Google din Europa, Nelson Mattos.

Acest articol apare la cateva luni dupa ce Google afisase, in luna iulie, un rezultat trimestrial dezamagitor pe fondul costurilor generate de un val recent de angajari.

Intre martie si iunie personalul Google a crescut cu 13%, pana la 13.786 angajati, la inceputul lunii martie numarul ridicandu-se la 12.238 angajati, informeaza Reuters.

Aceasta expansiunea va avea lor in urmatorii trei ani, afirma FT. Google nu a putut fi contactat pentru a confirma informatiile.

NewsIn