Visa Europe isi proclama independenta fata de Visa Inc.

Data publicarii: 27-09-2007 | International

Adunarea Generala Extraordinara a bancilor europene membre Visa Europe a votat intr-o majoritate covarsitoare pentru schimbarea Statutului Asociatiei, permitand Visa Europe sa devina deplin independenta de noua organizatie globala Visa Inc. prin intermediul unei licente exclusive, irevocabile si perpetue de la Visa Inc, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. 

"Aceasta este o zi memorabila pentru platile europene" a declarat Peter Ayliffe, presedinte si CEO Visa Europe.  "Acest vot din partea bancilor europene confirma Visa Europe ca un sistem de plati cu adevarat european, in concordanta cu obiectivul Bancii Europene Centrale". 

Dupa cum se arata in prospectul Visa Inc. din data de 13 septembrie 2007, Visa este in procesul de obtinere a aprobarii bancilor membre in vederea restructurarii globale planificate. In urma incheierii acestui proces, Visa International, Visa Canada si Visa USA vor deveni subsidiare ale Visa Inc.

Visa Europe a fost integrata in iulie 2004 ca o companie independenta, avand o participatie in Visa International. Ca urmare a restructurarii globale, Visa Europe trebuia sa modifice Statutului Asociatiei pentru a defini o noua relatie in raport cu Visa Inc. si statutul independent. Prin aceasta restructurare, Visa Europe va functiona in Europa cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua de la Visa Inc. 

Ca urmare a noii structuri, Visa Europe va ramane o entitate separata care se va concentra pe satisfacerea cerintelor clientilor de pe piata europeana. In acelasi timp, compania Visa va continua sa functioneze la fel, punand accent pe interoperabilitate, siguranta si securitate pentru membrii Visa, clienti, detinatorii de carduri si comerciantii din toata lumea.

 "Acest vot covarsitor in favoarea statutului european independent al Visa Europe si structurii de asociatie de membri, arata in mod clar ca Visa Europe indeplineste dorintele bancilor europene, situatie care le ajuta sa fie competitive in noua lume SEPA care va intra in functiune din 1 ianuarie 2008", a adaugat Peter Ayliffe.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: