Nokia va lansa in decembrie portalul de servicii de internet Ovi

Data publicarii: 28-09-2007 | IT&C

Nokia va lansa in decembrie la nivel international prima versiune in engleza a portalului de servicii de internet, Ovi, ce ofera servicii de muzica, jocuri si harti, suportul pentru alte limbi fiind planificat pentru al doilea semestru din 2008, a anuntat joi compania.

Portalul Ovi va fi lansat in decembrie si in Romania, in acelasi timp cu alte tari europene, fiind o lansare internationala. Greig Willliams, managing director Nokia, a declarat ca vanzarile din Romania au inregistrat cresteri de la an la an, fiind printre primele locuri dintre tarile europene.

"Prin lansarea Ovi, compania isi diversifica aria de expertiza, adaugand in portofoliul sau de produse o gama variata de servicii de Internet. Ovi, "poarta" in finlandeza, permite utilizatorilor sa acceseze facil retele sociale, comunitati si continut existent si functioneaza, totodata, ca un portal pentru serviciile Nokia" a declarat Greig Willliams.

Nokia a lansat serviciile Nokia Music Store si N-Gage, dar si Nokia Maps, serviciul de navigatie care pune la dispozitie harti, ghiduri de orase si multe alte tipuri de continut pentru dispozitive mobile compatibile. In umatoarele luni, Nokia intentioneaza sa imbogateasca gama de servicii disponibila prin Ovi.

"Debutul acestei initiative a avut loc la inceputul anului, prin lansarea serviciilor de navigatie Nokia. In acest moment, am grupat toate serviciile noastre intr-un singur portofoliu de marca, Ovi by Nokia. In urmatoarele 12 luni, veti asista la introducerea pe Ovi a unor elemente noi pentru interfata cu utilizatorul, a unor serii de servicii si comunitati web in premiera," a declarat  presedintele si directorul executiv Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo.

Olli-Pekka Kallasvuo a precizat ca planurile companiei in noua sa calitate de furnizor de servicii de Internet il reprezionta Nokia Music Store ce va permite redarea in timp real pe PC a unei melodii la durata integrala, precum si achizitionarea de albume sau de melodii de sine statatoare. Magazinul urmeaza sa fie disponibil in aceasta toamna pe principalele piete europene, iar in urmatoarele luni, serviciul va fi extins in mai multe tari europene si din Asia.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: