Noi conditii de finantare pentru afacerile mici si IMM-uri la ProCredit Bank

Data publicarii: 01-10-2007 | Finante-Banci

ProCredit Bank anunta ca oferta de credite adresata afacerilor mici, intreprinderilor mici si mijlocii si producatorilor agricoli a fost modificata, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. "Am majorat perioadele de finantare si am flexibilizat garantiile necesare acoperirii creditelor. Clientii nostri pot accesa acum credite pentru orice destinatie, fara a fi obligati sa justifice utilizarea fondurilor pentru sume imprumutate pana la 100.000 EUR / 300.000 LEI. Pentru valori pana la 50.000 EUR / 150.000 LEI nu exista obligativitatea unor garantii imobiliare. Suntem convinsi ca noua gama de produse pe care ProCredit Bank o ofera, raspunde cerintelor din ce in ce mai variate si complexe ale clientilor nostri", a declarat Cristina Copaci, sef Departament Credite ProCredit Bank.

In finantarea companiilor, ProCredit Bank ofera: descoperiri de cont pentru acoperirea nevoilor de lichiditati pe termen scurt, linii de credit si credite pentru capital de lucru, credite pentru investitii pe termen mediu si lung si produse de finantare cu destinatie mixta. In ceea ce priveste finantarea investitiilor, afacerile mici si IMM-urile pot accesa acum credite pentru investitii mixte cu o maturitate de 10 ani, credite pentru finantarea investitiilor imobiliare pentru perioade pana la 15 ani, credite pentru echipamente si autovehicule cu maturitate de pana la 7 ani.

Garantiile solicitate de banca pot fi proprietati imobiliare, autovehicule, echipamente, utilaje, stocuri de marfa sau alte tipuri de garantii. Nu sunt necesare studii de fezabilitate sau planuri de afaceri. ProCredit Bank nu solicita existenta unui avans, iar un singur produs de creditare poate acoperi destinatii multiple. De exemplu, banii obtinuti din acelasi credit pot fi folositi atat pentru plata furnizorilor si a datoriilor la stat, cat si pentru realizarea unor investitii.

ProCredit Bank a introdus doua produse de creditare specializate, dedicate medicilor si contabililor -- Creditul pentru Medici si Creditul pentru Contabili si a flexibilizat produsul de finantare ce se acorda persoanelor juridice in momentul deschiderii contului curent - Creditul Pe Loc. Creditul pentru Medici poate fi utilizat pentru finantarea nevoilor curente, pentru achizitionarea de echipamente medicale si autoturisme si pentru achizitia de imobile. In functie de destinatia creditului, perioada de rambursare poate fi de maxim 15 ani.

Creditul pentru Contabili se adreseaza contabililor autorizati, expertilor contabili, societatilor comerciale care au ca obiect de activitate evidenta sau expertiza contabila, cu minim 3 luni de experienta.