Varujan Vosganian scrie ''liesing'' in loc de ''leasing''

Data publicarii: 03-10-2007 | Politica

Din declaratia de avere a ministrului Economiei si Finantelor reiese ca si-a cumparat masina in "liesing", iar banii si-i tine la "Alfa Bank". Ministru al Economiei si Finantelor, fost presedinte al Comisiei pentru buget, finante si banci a Senatului, membru in comitete si comisii de specialitate, absolvent de studii economice si conferentiar la ASE, doctor in economie si autor de studii si carti. Toate functiile si diplomele in economie nu i-au fost deloc de folos lui Varujan Vosganian atunci cind si-a completat declaratia de avere. Nici chiar faptul ca este vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania nu l-a ajutat.

Al doilea finantist al tarii, dupa guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, are probleme de ortografie atunci cind vine vorba sa precizeze modul in care si-a achizitionat in 1998 automobilul Renault Laguna. Conform declaratiei de avere de pe site-ul Guvernului, datata 15 iunie 2007, Vosganian si-a cumparat masina prin "liesing", si nu prin "leasing", asa cum ar fi facut-o toata lumea. Inca un amanunt semnificativ: pe linga multiplele calificari economice, Vosganian a trecut in CV, la capitolul limbi straine, ca stie foarte bine limba engleza.

Aceasta nu este singura greseala din declaratia de avere a lui Varujan Vosganian. Fostul sef al Comisiei de banci a Senatului nu reuseste sa scrie corect nici numele bancii care ii administreaza conturile. Vosganian scrie cu propria mina "Alfa Bank", in conditiile in care pentru toti ceilalti clienti ai bancii aceasta se numeste "Alpha Bank".

Integral in Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: