Pogonaru (AOAR): Instabilitatea politica pe termen lung ingrijoreaza investitorii

Data publicarii: 03-10-2007 | Afaceri

Caderea Guvernului nu va afecta, pe termen scurt, mediul de afaceri, insa pe termen lung, instabilitatea politica provoaca ingrijorare in randul investitorilor, a declarat, miercuri, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru.

"Exista impresia ca mediul economic poate functiona fara a mai tine cont de situatia politica, insa acest lucru poate fi valabil doar pe termen scrut. Pe termen lung, investitorii nu pot sa nu fie ingrijorati de instabilitatea din Romania", a spus Pogonaru.

Presedintele AOAR sustine ca in cazul in care ar fi afectati termenii de baza ai programelor de guvernare pentru care investitorii au venit in Romania, cum ar fi renuntarea la cota unica, atunci mediul de afaceri ar avea serios de suferit. "Deja din toate rapoartele de piata ale investitorilor straini rezulta ca politicul a afectat asteptarile investitorilor. In toate rapoartele venite de la Uniunea Europeana se regaseste faptul ca politicul nu ajuta economicul sa continue cresterea, dupa aderare la UE", a spus Pogonaru.

Potrivit acestuia, politicul are datoria de a cauta solutii pentru a recupera deficitul pe care l-a produs mediului de afaceri, in urma instabilitatii. El a adaugat ca usoara depreciere a leului, nu este influentata de rezultatul votului motiunii de cenzura. "Usoara depreciere a leului se datoreaza miscarilor de pe pietele internationale, a capitalului speculativ. Este adevarat ca lumea este in asteptare, insa evolutia cursului nu poate fi pusa pe seama votului motiunii", a declarat Florin Pogonaru.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: