Bancpost ataca piata ipotecarelor cu o noua gaselnita

Data publicarii: 05-10-2007 | Finante-Banci

Bancpost a lansat la inceputul un tip nou de credit ipotecar. Astfel, toti cei care doresc sa cumpere, sa renoveze, sa extinda, sa consolideze o casa sau un apartament, sa cumpere un teren sau sa-si refinanteze un credit ipotecar existent, au posibilitatea de a primi, cu titlu nerambursabil, in momentul  incasarii creditului, 4% in plus fata de suma acordata ca imprumut, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Spre exemplu, la un imprumut de 100.000 euro, clientul primeste 4.000 euro, suma ce nu trebuie restituita si care poate avea orice destinatie doreste clientul, arata oficialii bancii. Desi banca iti face practic "cadou" o suma de bani consistenta, clientii nu trebuie sa se amageasca pentru ca banii nu sunt pe gratis. Cel mai probabil, produsul a fost de asa natura gandit, astfel incat costurile acestuia sa acopere valoarea "cadoului" oferit la inceput de credit.

Procentul de 4% din valoarea creditata se acorda pentru creditele contractate pe termen de minim 15 ani. Perioada maxima de creditare acordata de Bancpost este de 35 de ani.
Pentru creditele pe termene mai mari de 20 de ani, clientul poate opta si pentru o perioada de gratie cuprinsa intre 3 si 12 luni. In perioada de gratie, clientul plateste doar dobanda si comisionul lunar de administrare a creditului.

Pana la 30 noiembrie 2007, Bancpost nu percepe comision pentru acordarea acestui tip de credit, iar analiza dosarului de credit se face gratuit, se mai arata in comunicatul bancii.

Dobanda aferenta acestui nou tip de credit este fixa pe primele 6 luni, dupa care devine variabila. Nivelul dobanzii fixe este de : 4,4% pentru CHF; 5,4%) pentru EUR; 6,4% pentru RON.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: