Banca Mondiala si BERD sustin conectarea Depozitarului Central la Euroclear

Data publicarii: 05-10-2007 | Finante-Banci

Banca Mondiala si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) sustin conectarea Depozitarului Central la sistemul european de decontare Euroclear, care ar permite tranzactionarea emisiunilor de obligatiuni, a declarat Sergiu Pop, presedintele Depozitarului Central.

"In general aceste institutii emit obligatiuni in momentul in care in tara respectiva exista proiecte de finantare iar proiectele vor fi stabilite in functie de discutiile pe care le vor avea cu Guvernul. Intalnirea de mercuri a fost una de tatonare, pentru a vedea ce trebuie sa facem in esenta pentru conectarea la sistemul european de decontare Eurocelar", a declarat Sergiu Pop, presedintele Depozitarului Central.

Presedintele depozitarului a precizat ca nu au fost discutate nici o data a viitoarelor emisiuni si nici valoarea acestora, ci doar detalii tehnice legate de posibilitatea interconcetarii.

In acest moment Depozitarul Central se afla in proces de inteconectare cu sistemul  ClearStream. 

Banca Mondiala a lansat in anul 2006 o emisiune de obligatiuni in valoare de 525 milioane lei. Aceasta este prima emisiune in lei a unei institutii financiare internationale, desi Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a anuntat ca intentioneaza sa lanseze o emisiune de obligatiuni in lei, echivalenta cu 50 milioane de dolari, in 2007.

NewsIn