Banca Transilvania negociaza cu Groupama vanzarea BT Asigurari

Data publicarii: 05-10-2007 | Finante-Banci

Banca Transilvania este in negocieri exclusive cu Groupama, una dintre cele mai mari companii frantuzesti de asigurari, pentru vanzarea firmei BT Asigurari, pentru care se afla in cursa si alte grupuri financiare straine, potrivit comunicatului transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Celelalte grupuri financiare straine, care s-au inscris la negocieri pentru cumpararea BT Asigurari, vor sa investeasca in domeniul asigurarilor sau sa isi extinda activitatea pe piata din Romania, se mai arata in comunicat.

Banca Transilvania este asistata in procesul de vanzare de Capital Partners, Deloitte si casa de avocatura Musat & Asociatii.

BT Asigurari face parte din grupul financiar Banca Transilvania si are o retea nationala de aproape 300 de agentii. BT Asigurari a incheiat primul semestru al acestui an cu o cifra de afaceri de 132,3 milioane de lei (aproape 40 de milioane de euro), in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului 2006.

Groupama se situeaza pe locul trei in clasamentul celor mai mari companii franceze de profil. Compania ofera diverse produse de asigurari in Franta, dar are reprezentante si in Grecia, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Ungaria, Turcia, China si Vietnam. Veniturile din primele de asigurare inregistrate de Groupama in 2006 au fost de 14,2 miliarde euro.

NewsIn