Mugur Isarescu, proprietar de penthouse in valoare de 1.523.000 de euro

Data publicarii: 08-10-2007 | Imobiliare

Bogatasii se refugiaza la ultimele etaje, titreaza Gandul. Dezvoltatorii din imobiliare au gasit in Romania o piata excelenta pentru scumpele penthouse-uri. Adica, pentru apartamentele de 500.000 - 2.000.000 de euro (da, ati citit bine, doua milioane de euro - 68 de miliarde de lei vechi) de la ultimele niveluri ale noilor blocuri de locuinte, avand balcoane (terase) generoase. Se pare ca unora nu le place sa traiasca doar pe picior mare - vor sa fie si la inaltime; fizic, daca altfel nu se poate.

Agentia imobiliara Regatta spune, prin vocea directorului de proiecte rezidentiale, Sorin Lacusta, ca s-au cumparat penthouse-uri chiar mai scumpe de 2 milioane de euro! Dar nu se poate dezvalui nici macar locatia aproximativa a acestora. Clientii, se scuza reprezentantii agentiei, vor maxima discretie. La "vedere", cele mai valoroase penthouse-uri vandute raman cele din Baneasa Residence - 1.523.200 euro. Un proprietar de penthouse in complexul respectiv este chiar guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Domnia sa a fost printre cei mai grabiti clienti, dupa ce a criticat "preturile speculative" ale imobilelor din zona.

Pana de curand, tranzactia record (mediatizata) pentru o vila opulenta abia depasea aceasta suma. Acum, ce-i drept, pe piata sunt oferte care sar chiar si peste 8 milioane de euro. Dar nici vilele disponibile la 1-2 milioane nu sunt de lepadat si, in orice caz, intrec in suprafata utila si facilitati orice penthouse existent. Singurul neajuns - lipsa vederii de la "cucurigu".

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: