Facturi de telefon astronomice la Guvern, platite din bani publici

Data publicarii: 08-10-2007 | Politica

Statul plateste lunar milioane de lei pentru convorbirile telefonice ale angajatilor de la cancelaria premierului, de la Ministerul de Finante, Ministerul Educatiei si ale celor de la secretariatul general al Guvernului. Cel putin asa arata datele furnizate de Ministerul Economiei si Finantelor. Pe primul loc se afla cancelaria primului-ministru cu facturi ce depasesc in medie 405 lei pe angajat.

Pe locul doi se afla Ministerul Educatiei, cu facturi mai mari de 300 de lei, iar pozitia a treia este ocupata de cei care lucreaza in cadrul secretariatului general al guvernului. Acestora le revin convobiri telefonice de 255 de lei pe luna.

Mai putin atasati de telefon se dovedesc a fi cei de la Ministerul Mediului, unde valoarea convorbirilor telefnonice nu depaseste 12 lei pe luna de persoana.

Nemultumit de facturile prea mari, Ministerul Economiei si Finantelor a propus Guvernului sa ia masuri. Adica sa fie stabilite limite clare cu privire la cheltuirea banilor publici pentru serviciile de telefonie.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: