Fructele si legumele ne pot ucide!

Data publicarii: 08-10-2007 | Economie

Pe tarabele din piete, uneori se vinde otrava. Si asta chiar in fructe si legume. De vina sunt pesticidele din ele, pentru care in Romania nu exista control. Prezenta substantelor chimice in hrana poate produce intoxicatii alimentare, ulcer, hepatita si chiar cancer. Pesticidele distrug daunatorii si favorizeaza cresterea plantelor. Pentru o productie cat mai buna, taranii le folosesc la culturi, fara a respecta insa cantitatile sau modul de administrare. In tara noastra intra tone de pesticide interzise in Europa.

Cei care se ocupa de agricultura spun ca nu au ce sa faca, fara astfel de substante nu ar putea face fata pe piata. Periculoase sunt mai ales piersicile, boabele de struguri, merele, fasolea verde, capsunile si rosiile. Acestea pot avea efecte grave asupra fertilitatii si a sistemului nervos.

Pesticide Mere

In Europa de Vest, ar putea fi interzise peste 90 de pesticide. Medicii au descoperit ca, in cazul copiilor, asemenea substante chimice afecteaza functionarea creierului. Efectele secundare sunt autismul, hiperactivitatea si, in multe situatii, un coeficient de inteligenta scazut. In cazul adultilor, reziduurile de pesticide de pe fructele sau legumele consumate pot provoca maladii grave, precum cancerul.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: