Cardul pe care il folosesti vorbeste despre tine

Data publicarii: 08-10-2007 | Lifestyle

Romanii au trecut de etapa cand foloseau cardul doar pentru retragerea de numerar, noteaza Curentul. Acum, cardul de credit devine usor-usor un simbol al statutului social al detinatorului. Simpla detinere a unui card arata ca posesorul are un venit sigur care sa permita unei banci sa ii acorde o linie de credit, iar tipul de card - standard, premium sau super premium - ofera informatii despre nivelul venitului si al capacitatii de rambursare.

Daca pentru un card standard limita de credit este in jur de 5.000 de euro, pentru cardurile premium aceasta poate ajunge la 100.000 de euro, limita de suma la cele super premium ajungand la sume exorbitante.

Astfel, cardurile standard se adreseaza persoanelor cu venituri medii sau putin peste medie; cele premium, clientilor cu venituri ridicate; iar cele super premium, unui segment exclusivist de oameni de afaceri cu averi impresionante.

Gama premium este asociata cu un statut social inalt, oferind pe langa acces la o linie de credit si o serie de beneficii si servicii suplimentare. In general, aceste carduri sunt destinate clientilor care calatoresc frecvent in strainatate, astfel ca pot fructifica la maximum toate facilitatile oferite. Segmentul pe care bancile il tintesc pentru cardurile premium este reprezentat de oamenii de afaceri, managerii de companii sau persoane care doresc sa-si evidentieze statutul social inalt, acest tip de card fiind un simbol al puterii financiare.

In Romania, aproape toate cardurile premium sunt de tip Gold. Posesorii primesc automat un set de asigurari utile atunci cand calatoresc in strainatate - asigurare de accident, pentru cheltuieli medicale si de spitalizare, sau de pierdere a bagajelor ori a cursei aeriene si beneficiaza de asistenta de urgenta pentru inlocuirea cardului pierdut sau furat si pentru eliberarea de numerar.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: