Ministerul Transporturilor va privatiza CFR Marfa in 2008

Data publicarii: 10-10-2007 | Economie

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a anuntat, marti, ca pana sfarsitul lunii octombrie vor fi depuse ofertele pentru alegerea firmei care va asigura consultanta pentru privatizarea companiei CFR Marfa, iar la inceputul anului 2008 va fi stabilita strategia de privatizare.

"In maxim doua trei luni vom anunta data intrarii companiei CFR Marfa la cota Bursei de Valori Bucuresti. Consultantul pentru privatizarea si pentru listarea la bursa va fi selectat pana la sfarsitul lunii", a explicat Orban.

Acesta a adaugat ca privatizarea se va face in sapte etape, iar la inceputul anului viitor se va stabili strategia. Procedura de privatizare a companiei CFR Marfa va fi aprobata printr-o hotarare de guvern anul viitor.

Societatea Nationala de transport Feroviar de Marfa  "CFR Marfa"-SA, societatea comerciala pe actiuni, a fost infiintata in 1998 ca urmare a reorganizarii prin diviziune a Societatii Nationale a Cailor Ferate Romane si are ca obiect de activitate efectuarea transportului de marfuri  in trafic intern si international. CFR Marfa are aproximativ 19.000 de angajati, un parc de 987 locomotive (electrice, Diesel-electrice si Diesel- hidraulice), aproximativ 55.000 de vagoane si doua ferryboat-uri Eforie si Mangalia.

CFR Marfa estimeaza ca va avea in 2007 o cifra de afaceri de 625 milioane euro, in 2005 cifra de afaceri fiind de 505 milioane euro, iar in 2006 de aproximativ 506 milioane euro, au declarat reprezentantii Ministerului Transporturilor.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: