Paul Pacuraru: Marim pensiile cu 30% pentru ca sunt resurse la buget

Data publicarii: 10-10-2007 | Economie

Ministrul muncii, familiei si egalitatii de sanse, Paul Pacuraru, a declarat, marti, la Targoviste, ca in sedinta de Guvern de miercuri va fi aprobat actul normativ potrivit caruia de la 1 noiembrie valoarea punctului de pensie va creste cu 30%. El a precizat ca, in ciuda tuturor declaratiilor "apocaliptice" ale unor politicieni, Guvernul isi permite sa majoreze pensiile in avans, deoarece bugetul permite acest lucru.

"Am vazut ce rezerve avem. Ce rezerve avem la 31 decembrie si in momentul in care am vazut la ce ne ajung, am spus: ce putem face? Facem o majorare a pensiilor in avans, adica incepand cu 1 noiembrie. Maine (n.r. miercuri) am, in sedinta de Guvern, actul normativ de aprobare a majorarii pensiilor in avans. Asta inseamna ca, daca acum, punctul de pensie este de 416 lei (...) incepand cu 1 noiembrie valoarea punctului de pensie va fi 541 de lei, asta inseamna o crestere cu 30% a valorii punctului de pensie. Asta inseamna ca toti pensionarii din Romania se pot bucura de o majorare a pensiei anticipata, adica in avans, fata de proiectul legii 250. (...) Incepand cu luna ianuarie punctul de pensie va fi 580 de lei", a precizat Paul Pacuraru. (...) In ciuda tuturor apocalipselor si criticilor si nenorocirilor dupa lume pe care le aduceau  pe televiziune toti cei care spuneau ca nu avem bani sa crestem pensiile, va anunt ca, nu numai ca avem bani, putem sa facem acest lucru in avans si va anunt in egala masura ca si 2008 se inchide cu excedent pe bugetul de asigurari sociale si de pensii", a spus Pacuraru.

Pacuraru l-a contrazis pe presdintele Basescu, care a spus ca nu vor fi bani pentru majorarea pensiilor si acesta masura ar duce la majorarea deficitului bugetar .

"Nici vorba de deficit, nici vorba de imprumut la bugetul de stat, nici vorba de apocalipsele, ororile si tot ce prietenii domnului Basescu anuntau cu surle si trambite pe toate televiziunile. Il sfatuiesc sa isi ia consileri mai buni si ceva mai capabili, ca sa faca si ei aceleasi analize, ca si in 2007 si 2008 pensiile se puteau mari, dovada ca le marim in avans, si fara acordul domniei sale si in ciuda vointei domniei sale. Acest lucru se face pentru ca economia merge bine, pentru ca avem resurse la buget si pentru ca putem face aceasta majorare de pensii ", a spus ministrul Paul Pacuraru.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: