Oracle preia compania LogicalApps

Data publicarii: 10-10-2007 | International

Oracle a anuntat astazi ca va achizitiona compania LogicalApps, un furnizor de solutii pentru managementul automatizat al guvernantei IT, riscurilor si conformitatii la standarde (GRC), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Achizitia va consolida portofoliul Oracle in zona suitei de aplicatii de GRC prin oferirea unei solutii care implementeaza in timp real politicile de securitate.

LogicalApps furnizeaza controale automatizate predefinite ale aplicatiilor in zona de acces, configurare si monitorizarea tranzactiilor. Tehnologia sa contribuie la impunerea segregarii adecvate a sarcinilor in aplicatiile enterprise, reduce posibilitatile de frauda prin controale preventive si ofera dovezi despre existenta unui mediu de control adecvat. Portofoliul LogicalApps din domeniul solutiilor de management pentru controale va consolida suita de aplicatii GRC Oracle, lucru care ii va ajuta pe clienti sa gestioneze conformitatea cu reglementari multiple, control IT si riscul proceselor de business.

"Conformitatea cu reglementarile si riscul asociat constituie o prioritate de varf pentru executivii de astazi", a declarat Charles Phillips, presedinte Oracle. "Aceasta achizitie confirma promisiunea Oracle de a construi o suita de aplicatii GRC completa, deschisa si integrata".

"Solutiile LogicalApps sunt optimizate pentru aplicatiile Oracle si avem sute de implementari comune incheiate cu succes. Implementarea politicilor de securitate in timp real si integrarea acestora in suita de aplicatii GRC de la Oracle vor determina o solutie completa pentru implementarea proceselor GRC la nivel de companie", a spus Chris Capdevila, fondatorul LogicalApps.

Tranzactia este supusa regulilor referitoare la achizitii si este estimata a se incheia in noiembrie 2007. Nu au fost dezvaluite detalii financiare.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: