Videanu - tun imobiliar de 100 milioane euro

Data publicarii: 11-10-2007 | Afaceri

Familia primarului Adriean Videanu scoate la vanzare sase hectare din terenul Fabricii Titan Mar, situata intr-una din zonele promitatoare ale Capitalei, noteaza Adevarul. Primarul Capitalei, Adriean Videanu, ar putea baga in bugetul familiei sale peste 100 de milioane euro. Si asta pentru interesul imobiliar asupra terenului pe care se afla firma familiei edilului sef. Scandalurile din presa arata ca in 1996, Videanu ar fi cumparat cu patru dolari metrul patrat o bucata din suprafata pe care se afla Fabrica Vulcan.

Evolutia pietei terenurilor din Capitala il avantajeaza si pe primarul Adriean Videanu. Familia sa detine fabrica Titan Mar, in jur de sase hectare de teren in zona Trafic Greu care ar fi fost scos la vanzare.

Adriean Videanu

Proiectele urbanistice au scumpit zona

Pretul cerut de familia Videanu este de 1.800 de euro/mp, iar ofertele facute pana acum sunt de 1.100 de euro/mp, arata Mediafax. Interesul asupra zonei Trafic Greu a crescut dupa anul 2000, cand a fost aprobat Planul Urbanistic General (PUG) al Capitalei.

Potrivit indicatorilor urbanistici, fabricile construite de comunisti in acest perimetru (printre care si Titan Mar, care a cumparat terenul de la falimentara Vulcan - n.r.) trebuie scoase in afara orasului. Asta face ca zona sa fie vanata pentru dezvoltari imobiliare, atat blocuri pentru locuit cat si centre de afaceri. Un studiu facut de Imoinvest Consulting&Development arata ca piata imobiliara din zona Razoare-13 Septembrie a crescut de la 50 de dolari metrul patrat inainte de 2000 la cel putin 1.800 de euro in 2007.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: