Secretarul general al Ministerului Agriculturii asigura functionalitatea institutiei

Data publicarii: 12-10-2007 | HR/Cariere

Secretarul general al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Sorin Chelmu, a preluat atributiile ministrului agriculturii, avand drept de semnatura pana la numirea oficiala a unui nou ministru, dupa ce Decebal Train Remes si-a prezentat joi demisia.

"Am primit, prin ordin de ministru, drept de semnatura pana la numirea unui nou ministru. Functionalitatea ministerului chiar nu are de suferit in acest moment", a declarat, vineri, secretarul general al MADR, Sorin Chelmu.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a anuntat, joi, ca premierul Tariceanu il va desemna, vineri, pe noul ministru al agriculturii, un specialist in domeniul agriculturii, cu o buna relatie cu institutiile europene din domeniul agriculturii.

Subsecretarul de stat in Ministerul Agriculturii Dacian Ciolos a declarat ca premierul Calin Popescu Tariceanu i-a propus joi seara sa preia functia de ministru al agriculturii, ramas liber dupa ce Decebal Traian Remes a demisionat.

Subsecretarul de stat in MADR, Dacian Ciolos a absolvit in 1994 Facultatea de Horticultura din Cluj, ulterior obtinand diploma de agronomie aprofundata la Ecole Nationale Superieure Agronomique ENSAR, Rennes. De asemenea, a terminat cursuri de master la Ecole Nationale Superieure Agronomique ENSA M, Montpellier. In perioada 2000-2006, a fost doctorand in economia dezvoltarii agricole, agroalimentare si rurale la Institutul National de  Cercetari Agronomice Montpellier, Franta.

Din punct de vedere profesional, Ciolos a efectuat stagii in ferme ecologice din Franta, in perioada 1991-1996. Incepand cu anul 1997, timp de doi ani, Dacian Ciolos a fost stagiar la Bruxelles, divizia de dezvoltare rurala, perioada in care a fost responsabil cu pregatirea programului SAPARD. Din 1999, Ciolos a fost coordonator al programelor de cooperare franco-romane in dezvoltare agricola, pana in decembrie 2001.

In perioada 2002-2003, Dacian Ciolos a indeplinit functia de task manager in cadrul Delegatiei Comisiei Europene in Romania. Din 2005, pana in mai 2007, Ciolos a fost consilier al ministrului agriculturii si reprezentant in Comitetul Special Agricol la Consiliul European. In prezent, Ciolos este subsecretar de stat in MADR.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: