Al Gore a luat Premiul Nobel pentru pace

Data publicarii: 13-10-2007 | Media

Fostul vicepresedinte american Al Gore a primit, ieri, la Oslo, Premiul Nobel pentru pace. Gore a fost recompensat pentru eforturile sale de popularizare a informatiilor privind consecintele schimbarilor climatice, noteaza Gardianul. Al Gore s-a dedicat activitatilor ecologice in anul 2000, cand a pierdut alegerile prezidentiale din SUA. Campania sa de responsabilizare a locuitorilor planetei se concentreaza in principal pe prezentarea consecintelor incalzirii globale.

Al Gore isi sustine discursul ecologic prin intiative de mare impact public. El este la originea seriei de concerte Live Earth si realizatorul documentarului "An inconvenient truth", distins anul acesta cu Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar. Castigarea Premiului Nobel nu este o surpriza, in ciuda faptului ca presa americana a dezvaluit recent ca familia Gore consuma intr-o luna de 20 de ori mai multa energie electrica decat o familie obisnuita.

Intr-un an in care atentia opiniei publice a fost ferm concentrata pe problemele de mediu, era de asteptat ca alegerea Comitetului Nobel sa se situeze pe aceleasi coordonate. Gore imparte distinctia cu Comisia ONU pentru climat (Giec). Conformdeclaratiei presedintelui Comitetului Nobel, Ole Danbolt Mjoes, s-a dorit astfel recompensarea eforturilor "de colectare si difuzare a informatiilor cu privire la schimbarile climaterice provocate de om".

Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: