Vocea, degetele sau picioarele pot fi asigurate pe bani grei

Data publicarii: 16-10-2007 | Finante-Banci

Asigurarile pe "talent" au mare succes in strainatate, noteaza Gandul. Orice persoana care se considera talentata poate sa-si asigure "talentul" la un asigurator intern sau la o firma din strainatate, pe care o poate alege prin intermediul unui broker. Asigurarile "pe talent" nu sunt foarte cunoscute in Romania, dar isi fac loc in oferta firmelor de profil.

Specialistii in asigurari spun ca nu trebuie sa fii o vedeta consacrata pentru a incheia o astfel de asigurare. Conditia de baza este sa poti demonstra ca ai avut un anume venit din "talentul" pe care decizi sa-l asiguri, fie ca este vorba despre picioare, degete, maini, buze sau ochi.

Spre deosebire de politele "obisnuite" de asigurare acestea nu au un standard anume. "Nu exista o suma maxima. Maxima este data de «valoarea» asiguratului. Spre exemplu, Mariah Carey si-ar putea asigura vocea pentru o suma de 100.000.000 dolari fara nici o problema, pentru ca ea cantand face acesti bani in 2-3 ani probabil. O cantareata de pe la noi, care castiga din muzica sa zicem 50.000 euro pe an nu ar putea sa se asigure la o suma mai mare de 50-100.000 euro.

A accepta o suma asigurata mai mare decat «valoarea» asiguratului duce la suspiciunea de fraudare a asiguratorului in caz de eveniment asigurat.", a declarat Gheorghe Grad, directorul general al Societatii Romanesti de Brokeraj in Asigurari.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: