Tariceanu invita joi partidele la consultari pe marginea bugetului

Data publicarii: 17-10-2007 | Politica

Premierul Tariceanu a invitat reprezentantii partidelor parlamentare la consultari pe marginea legii bugetului, acestea fiind programate joi, 18 octombrie, programul discutiilor fiind in curs de definitivare, informeaza un comunicat remis marti de Guvern.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca va initia discutii pe tema bugetului de stat pe 2008 cu toate partidele politice parlamentare, cu societatea civila, cu sindicatele si cu patronatele.

PD si PSD au anuntat ca nu vor vota bugetul, daca amendamentele lor nu vor fi acceptate de restul formatiunilor. PD nu a specificat ce amendamente ar dori sa introduca, in timp ce PSD a spus ca doreste ca acest buget sa contina prevederi precum: reducerea TVA la alimente, majorarea pensiilor, marirea salariilor profesorilor, acordarea de subventii pentru agricultori.

Calin Popescu Tariceanu

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, proiectul legii bugetului pentru 2008, inscriidu-se astfel in termenul de 15 octombrie, prevazut de legea finantelor publice pentru transmiterea acestuia in Parlament. Legislativul a anuntat luni ca bugetul de stat pe 2008 si cel al asigurarilor sociale vor fi supuse votului parlamentarilor pe 27 noiembrie, dupa euroalegeri.

Mircea Geoana a trimis marti o scrisoare deschisa premierului Tariceanu. In document, liderul PSD dezaproba intentia lui Calin Popescu Tariceanu de a organiza consultari pe marginea bugetului si il invita pe premier sa vina impreuna cu ministrii sai sa sustina bugetul in comisiile de specialitate ale Parlamentului.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: