Propunere: MEF va controla de la distanta documentele contabile ale firmelor

Data publicarii: 17-10-2007 | Finante-Banci

Toate documentele contabile ale firmelor vor putea fi tinute in forma electronica, iar Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) le va controla de la distanta, conform unei initiative legislative pe care presedintele Comisiei pentru tehnologia informatiei (IT) din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, intentioneaza sa o depuna pana la sfarsitul acestui an.

'Vreau sa dau posibilitatea ca tot ce inseamna document contabil sa poata fi tinut in forma electronica si sa poata fi controlat de la distanta de catre cei de la Finante', a declarat miercuri, pentru ROMPRES, Varujan Pambuccian, care a adaugat ca aceasta solutie este perfect realizabila din punct de vedere tehnic.

Noua reglementare nu va fi obligatorie pentru firme ci optionala, dar, apreciaza Pambuccian, este atat in interesul MEF cat si al companiilor. In cazul firmelor mici, contabilitatea in forma electronica ar putea fi tinuta de firme specializate.

Aplicarea unei asemenea masuri ar usura munca expertilor MEF, care ar trebui sa controleze firmele numai cand soft-ul de control ar indica probleme.

Presedintele Comisiei de IT spera sa finalizeze proiectul de act normativ pana la finele anului, desi afirma ca in prezent are o alta urgenta, Legea cadru pentru e-government.

ROMPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: