Dezvoltarea profesionala e mai importanta decat salariul

Data publicarii: 17-10-2007 | HR/Cariere

Angajatii romani nu urmaresc cand vine vorba de jobul lor doar salariul si beneficiile materiale  ci si conditiile de dezvoltare personala si calitatea cola­borarii din cadrul firmei, este concluzia unui studiu realizat de revista Capital.

Topul celor mai bune 100 de firme romanesti pentru care sa lucrezi a fost realizat  in baza opiniei pe care salariatii cu pozitii medii de conducere o au despre angajatorii lor. Criteriile luate in considerare au fost: conditiile de munca, calitatea colaborarii in companie, pachetul salarial si avantajele salariale si conditiile de dezvoltare profesionala. 

Angajatii firmelor de top romanesti apreciaza respectul cu care sunt tratati, activitatea presupusa de munca in sine si posibilitatea dezvoltarii personale. Companiile investesc in pregatirea propriului personal sute de mii de euro anual si prefera sa promoveze angajatii in pozitiile de top, se mai arata in studiul citat. "Daca ai oameni foarte buni, atunci ai si business foarte bun" sustine Serban Toader, senior partner la KPMG Romania.

Tichtele de masa, petrecerile de Craciun si cadourile de sarbatori sunt deja o obisnuinta pentru majoritatea firmelor. Asigurarile medicale se afla in topul beneficiilor pe care le primesc angajatii unor companii din fruntea clasamentului, ca Dumagas Transport Craiova, PIC si Transavia. Alti angajatori, ca ING Bank sau restaurantul La Mama, aleg sa ofere abonamente la clinici medicale private atat angajatilor cat si familiilor lor.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: