Cele mai tari magazine VIP din SUA

Data publicarii: 22-10-2007 | Lifestyle

Depinzand de fiecare persoana in parte si de posibilitatile financiare ale acesteia, cumparaturile sunt, de la caz la caz, o necesitate, un hobby, un sport pentru profesionisti, sau... chiar un ritual plin de reguli si semnificatii. Cei care deschid prima pagina a ziarelor importante din strainatate si ai caror conturi sunt reprezentate de un lung sir de cifre isi indeplinesc acest ritual de consumator elevat in locuri special gandite pentru ei. Si anume, magazinele pentru VIP-uri din strainatate.

Aici sintagma "clientul nostru, stapanul nostru" este ridicata la nivel de arta. Cei de la revista Forbes au luat in colimator cateva magazine VIP considerate a fi cele mai pretentioase din intreaga lume. Pentru ca SUA este tara tuturor posibilitatilor, si poate intr-o zi va veti face curaj sa treceti pragul unui magazin VIP, (si veti avea si cu ce, detinand un card umplut pana la refuz cu dolari), noi am ales 5 astfel de "lacasuri" din aceasta tara.

1. Barneys, New York

Barneys

La inceput un atelier pentru rochii de mireasa, acum este un loc unde VIP-urile au parte de adevarate parade particulare de moda. Si asta, in timp ce savureaza vinuri rafinate, si admira privelistea orasului, si degusta din delicatesele deja celebre pentru acest loc: prajitura Baltimore si salata Madison (salata taiata cu ton italian, dar, probabil si cu alte ingrediente secrete).

Daca ar fi sa alegeti ceva "mai ieftin", v-am sugera un set de barbierit format dintr-un aparat de ras si un pamatuf, la numai...600 de dolari.

2. Bergdorf Goodman, New York

De acelasi tratament VIP puteti avea parte si aici, ca si la Barney's: puteti comanda mancare si vin intre sesiunile "obositoare" de cumparaturi. Salonul propriu-zis este cam mare, spun cei de la Forbes, dar canapelele sunt confortabile si exista multe oglinzi. Achizitionarea unei perechi de ciorapi de dama nu constituie un atac financiar asupra economiilor dumneavoastra. De acest produs va trebui sa aveti mare grija totusi, caci pretul unor ciorapi variaza intre 30 si 65 de dolari.

3. Neiman Marcus, Dallas

Acesta este cel mai la moda magazin pentru VIP-uri din intreg tinutul, un fel de stindard pentru doamnele care iau pranzul intr-o pauza binemeritata a unei vieti lipsite de griji. Personalul va intampina inca de la usa. Magazinul este faimos pentru tratatia de care un VIP poate avea parte: bauturi tari si o mancare picanta din pui cu fasole alba. Magazinul vine cu idei si pentru cadouri. Cu o suma de 80 de dolari puteti face un cadou ingenios prietenilor, si anume o masina de facut floricele, aparat ce este conceput sub forma unei calesti rosii.

4. Van Cleef & Arpels, Bal Harbour, Florida

Magazinul ofera un tratament exceptional pentru clienti intr-adevar valorosi. Pentru filantroapa si investitoarea in cinematografie, Allison Weiss Brady, si prietenele sale, in cautare de bijuterii care mai de care mai futuriste, a fost inchis intreg magazinul, chiar daca era o ora de varf. Cei de la Forbes nu au reusit sa afle suma tuturor cumparaturilor facute in acea zi, dar, tinand seama ca este unul din putinele magazine al carui site nu da nici o informatie privind preturile bijuteriilor, putem presupune fara nici o problema ca vorbim despre 7 cifre despartite doar prin puncte si nu prin virgula.

5. Kaviar And Kind, Los Angeles

California si Hollywood-ul nu puteau lipsi din acest top. Kaviar And Kind este insa un magazin exclusivist, in sensul in care puteti intra in magazin doar daca v-ati facut o programare in prealabil si doar daca sunteti un VIP, in adevaratul sens al limbii engleze. Magazinul mic de bijuterii cu proprii sai designeri, spun connosseur-ii, este cea mai rafinata treapta, experienta ultima a ritualului cumparaturilor. Printre clientii celebri ai acestui magazin se numara Naomi Watts, Penelope Cruz si Lindsay Lohan. Iar preturile la bijuterii sunt pentru ei chiar insignifiante. Un inel cu diamant realizat de designerul Jamie Joseph depaseste doar cu cateva sute suma de 1,500 de dolari.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: