Paul Pacuraru promite salariu minim de 140 de euro

Data publicarii: 22-10-2007 | Economie

Romania are nevoie de 20 de ani de dezvoltare economica pentru a ajunge la 75% din media veniturilor din Uniunea Europeana. Aceasta este prognoza ministrului Muncii, Paul Pacuraru. In acest moment, in privinta salariului minim pe economie, Romania ocupa penultimul loc dintre statele membre ale Uniunii, inaintea Bulgariei.

Cu toate ca salariile din sectorul public s-au dublat in ultimii ani,Romania este la aceasta data penultima tara din Uniunea Europeana in ceea ce priveste salariul minim pe economie. Din 2008, niciun roman nu va castiga mai putin de 140 de euro, promite ministrul Paul Pacuraru. Asta inseamna ca ne apropiem de veniturile unor tari ca Estonia, Letonia sau Lituania, unde salariul minim pe economie ajunge la 170 de euro.

Chiar daca veniturile vor creste, ramane o problema: in prezent sunt doua salarii minime, unul negociat si altul garantat in plata. Minstrul muncii a mai adaugat ca numarul persoanelor care vor primi in aceasta toamna ajutor de incalzire este mai mare cu 200.000 comparativ cu anul trecut. Pentru cei care vor primi acest ajutor, li se va lua in calcul venitul din luna octombrie, cand nu s-a acordat majorarea salariala.

Antena 3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: