Avantajele si dezavantajele dobanzilor promotionale

Data publicarii: 23-10-2007 | Finante-Banci

Se apropie sarbatorile si, ca in fiecare an, incep si promotiile pentru aceasta perioada. Institutiile financiare nu fac exceptie. Dupa ce saptamana trecuta mai multe banci anuntau oferte promotionale pentru depozite, in piata au aparut si reducerile de dobanzi la credite. Ofertele sunt valabile pana la sfarsitul anului. Daca aplicati pentru un credit in aceasta perioada, veti beneficia de o dobanda redusa pentru produsele pe care vi le prezentam in continuare. Nu uitati, insa, ca majoritatea dobanzilor, in special pentru creditele pe termen lung, sunt variabile.

In concluzie, dupa expirarea perioadei promotionale, este foarte posibil ca acestea sa creasca. In prima faza, o dobanda redusa va ajuta sa va incadrati cu rata lunara in plafonul maxim acceptat de banca.

Insa, trebuie sa tineti cont de faptul ca, dupa perioada promotionala, rata, cel mai probabil, va creste. In conclizie, faceti-va calculele astfel incat sa puteti plati rata la banca si dupa ce expira perioada promotionala, mai ales daca este vorba de un credit pe termen lung.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: