Consiliul National al IMM-urilor propune reducerea TVA pentru servicii din constructii

Data publicarii: 23-10-2007 | Economie

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) propune reducerea TVA la 9% pentru serviciile din constructii de locuinte, pentru produsele agricole, alimentare si farmaceutice, a declarat presedintele Consiliului, Ovidiu Nicolescu.

"Consiliul propune ca anumite categorii de servicii cum ar fi cele de constructii de locuinte sa beneficieze de o valoare a TVA de 9%. Astfel s-ar rezolva criza locuintelor si va creste posibilitatea tinerilor de a-si cumpara case" a spus Nicolescu care a mai precizat ca incasarile la bugetul de stat nu se vor diminua din cauza reducerii TVA pentru ca baza de impozitare va creste.

Potrivit oficialilor CNIPMMR, statele membre al Uniunii Europene pot adopta masura de reducere a TVA pana in 2010 pentru anumite produse. Ei au precizat ca multe state din UE vor reducerea TVA pentru categoriile mentionate sub nivelul mediu al Uniunii de 15%.

Reprezentantii CNIPMMR au mai spus ca sustinerea acestei initiative va fi facuta printr-un grup de lobby format din peste 40 de senatori si deputati. De asemenea, oficialii Consiliului au explicat la nivelul Uniunii Europene, prin Comitetul Economico-Social, se va elabora o strategie de promovare a spiritului antreprenorial, iar 2009 va fi numit "anul creativitatii si al spiritului antreprenorial".

"Uniunea Europeana promoveaza mult mai putin spiritul antreprenorial comparativ cu SUA, Canada si Australia", a explicat Ovidiu Nicolescu.

In prezent, Codul Fiscal prevede o cota redusa de 9% pentru mai multe categorii de produse si servicii, precum medicamente, ziare, reviste, cazare in hoteluri, intrarea la muzee.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: