Selgros Mures, prins cu produse expirate de doi ani

Data publicarii: 24-10-2007 | Afaceri

In aceasta perioada a anului, creste cererea de produse folosite in gospodarie la prepararea alimentelor conservate, fapt pentru care inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor s-au pus "cu parul" pe marii operatori economici.

Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au verificat 55 mii litri de otet si 10,5 tone de condimente, produse comercializate de 729 de operatori economici. Actiunea de control a vizat modul in care sunt respectate prevederile legale de etichetare, prezentare si publicitate la comercializarea otetului si a condimentelor. Ca urmare a deficientelor constatate, au fost oprite definitiv de la vanzare 500 kg de produse in valoare de 1.300 lei, iar 46.000 kg de produse in valoare de 114.300 lei au fost oprite temporar de la comercializare, pana la remedierea neconformitatilor. Totodata, au fost aplicate 274 de amenzi contraventionale, in valoare de 569.040 lei, pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor, iar 193 de operatori economici au primit avertismente.

Printre cei care au fost arsi la buzunare s-a aflat si SC SELGROS CASH&CARRY SRL - filiala Mures, care avea la comercializare pachete de condimente de 270g care contineau intr-un ambalaj colectiv diferite condimente preambalate: piper macinat expirat din anul 2006, amestec de condimente expirat din 2005 si boia, foi de dafin, piper alb fara elemente de identificare, deci si fara inscriptionarea datei durabilitatii minimale. Desi otetul de fermentatie este scutit de indicarea datei durabilitatii minimale, conform prevederilor legale in vigoare, unii operatori economici stabilesc si inscriu pe etichete data durabilitatii minimale, modul de inscriere nerespectand normele legale.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: