Guvernul a decis asumarea raspunderii pe votul uninominal

Data publicarii: 24-10-2007 | Politica

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind votul uninominal pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, pentru care isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului, a anuntat premierul Tariceanu, prin intermediul unui comunicat de presa in care nu se precizeaza formula de scrutin.

"Ca prim-ministru , am cerut in mod insistent Parlamentului sa urgenteze aceasta dezbatere. Lucrurile nu au mers, insa, in ritmul dorit. Trebuie sa tinem cont ca exista, la nivelul electoratului, o larga sustinere pentru introducerea sistemului votului uninominal", a declarat Tariceanu.

"Am declarat in repetate randuri ca Guvernul isi rezerva posibilitatea de a-si asuma raspunderea pe acest sistem de vot daca vedem ca Parlamentul intarzie cu dezbaterea acestui proiect de lege", a afirmat premierul.

Potrivit comunicatului, Tariceanu sustine ca, din pacate, dezbaterile din aceasta saptamana din Parlament pe tema votului uninominal nu au fost accelerate, lucru care a determinat Executivul sa ia decizia asumarii raspunderii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: