Taxa pentru eliberarea pasapoartelor electronice poate fi platita si la prefecturi

Data publicarii: 25-10-2007 | Finante-Banci

Incasarea contravalorii pentru eliberarea pasapoartelor electronice eliberate in tara se poate face si prin intermediul prefecturilor, conform unei hotarari adoptate de guvern in sedinta de miercuri.

Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" va incheia conventii cu prefecturile, care vor incasa contravaloarea pasapoartelor electronice, potrivit unui comunicat de presa al Executivului. Contravaloarea poate fi, in continuare, achitata si la unitatile bancare cu care RAAPPS are incheiate contracte in acest scop.

Executivul a avut in vedere faptul ca solicitantii pasaportului electronic depun actele necesare obtinerii acestuia la Serviciile publice comunitare pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple din cadrul prefecturilor.

Pana in prezent, cetatenii au primit pasapoartele electronice dupa ce au achita pretul documentului si taxele consulare, prin bancile cu care Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RAPPS) a incheiat contracte.

Romania a introdus pasapoartele electronice, cu amprenta digitala si oculara, incepand cu 1 ianuarie 2007. Pasapoartele electronice sunt pasapoarte simple, pasapoarte diplomatice sau de serviciu, care contin un microcip electronic cu datele biometrice ale persoanei - imaginea faciala, amprenta digitala, precum si alte date ale posesorului, care pot fi stocate electronic.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: